هزاوه وادی عشق

برگزاری جشنواره انگور در روستای هزاوه


































برای اولین بار در روستای هزاوه با همکاری فرمانداری، سازمان میراث فرهنگی، بخشداری و جهاد کشاورزی جشنواره انگور برگزار شد در این جشنواره روش‌های تهیه فرآورده‌های خوراکی از محصول انگور بطور زنده به نمایش درآمد و برنامه‌های موسیقی محلی، بازی‌های بومی استان مرکزی، تجلیل از تولیدکنندگان برتر انگور، تورهای گردشگری یک‌روزه این روستا و نمایشگاهی از محصولات کشاورزی و لبنی از دیگر برنامه‌های آن بود.
‘مجتبی رضوانی’ افزود: استان مرکزی یکی از مناطق فاخر به لحاظ جاذبه های طبیعی، تاریخی، مذهبی و روستایی است و برپایی جشنواره های گردشگری با هدف معرفی این جاذبه ها در سطح ملی و بین المللی انجام می شود.
وی گفت: وجود خانه قدیمی امیرکبیر در روستای هزاوه و امامزاده سلطان سید احمد در این روستا دو جاذبه مهم و پرطرفدار است.
او ادامه داد: استان مرکزی سابقه درخشانی در هنرپروری و پرورش انسانهای تاریخ ساز دارد و روستای هزاوه یکی از مناطق نخبه پرور این دیار محسوب می شود.
معاون اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی همچنین گفت: تملک منزل امیرکبیر در روستای هزاوه و تبدیل آن به بنیاد پژوهشی و علمی به عنوان یکی از برنامه های هدفگذاری شده میراث فرهنگی است.
وی با بیان اینکه امسال با عنوان میراث کشاورزی از سوی یونسکو مطرح است افزود: جشنواره انگور هزاوه بر مبنای سه محور اقتصادی، گردشگری و مردمشناسی انگور برگزار شده و معرفی ابزارآلات کشت وبرداشت و پوشاک خاص، فرآورده های خوراکی مشتق از انگور، رقمهای انگور استان، ارزیابی توسعه صنعت بسته بندی و تولید فرآورده های سنتی و مدرن از انگور و آشنایی مردم و گردشگران با ابعاد مختلف فرهنگی و اقتصادی این محصول از اهداف برگزاری آن است.
فرماندار اراک نیز در این مراسم گفت: برگزاری جشنواره انگور فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری روستای هزاوه است و موجبات تقویت جایگاه فرهنگی این منطقه نمونه گردشگری روستایی را مهیا می کند.
‘حسن آصفری’ افزود: تقویت زیرساختهای این روستا و توجه به بهسازی و عمران روستای هزاوه در اولویت برنامه ها قرار دارد و دو میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال اعتبار به منظور اصلاح و توسعه سامانه آبیاری آن سرمایه گذاری شده است.
وی تصویب ۵۰۰ میلیون ریال برای اصلاح معابر و بهسازی و عمران روستای هزاوه، تخصیص ۵۰۰ میلیون ریال برای ایجاد تاسیسات اقامتی و رفاهی گردشگری، ۳۰۰ میلیون ریال برای تکمیل طرح جامع امامزاده سلطان سیداحمد و ۱۰۰ میلیون ریال برای تملک خانه امیرکبیر را از دیگر اعتبارات پیش بینی شده برای روستای هزاوه دانست.
نماینده مردم اراک ، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این جشنواره گفت: رونق گردشگری روستایی موجب خوداشتغالزایی و جلوگیری از روند شتابان مهاجرت می شود.
‘سید احمد لطفی’ افزود: روستای هزاه بخاطر وجود امامزاده سلطان سیداحمد مورد توجه جدی مقام معظم رهبری است و باید در شان و جایگاه این امام زاده توسعه یابد.
قدمت روستای ‘هزاوه’ به قرن پنجم هجری می‌رسد وساکنان آن با بهره گیری از شیوه‌های سنتی، ابزار و ادوات بومی متنوع به عنوان یک قطب پرورش انگور فعالیت دارند.
انگور، کشمش، مویز، شیره، ترخینه شیره، باسلق، شربت رب انگور، سرکه و سرکه شیره برخی از تولیدات روستای هزاوه هستند. در زیر تصاویر مربوط به محصولات هزاوه موجود می باشد.





































































































































گزارش تخلف
بعدی